Illustrasjon bilradio Foto: Pixabay
Radionyheter

Yrkessjåførene mener manglende DAB-dekning kan gå ut over liv og helse

Hver femte yrkessjåfør har opplevd at manglende DAB-dekning har ført til risiko for sikkerheten. Det viser en fersk undersøkelse fra NLF.  Åtte av ti mener at DAB er dårligere enn FM.

– Vi var klar over at mange yrkessjåfører opplever DAB-dekningen som mangelfull. Men at så mange også har opplevd trafikkfarlige situasjonar som de meiner kan tilskrives DAB var vi ikke forberedet på, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Geir A. Mo til NRK.

Samtidig svarer hele åtte av ti spurte at de mener radiodekningen er blitt dårligere etter overgangen fra FM til DAB. Det er særlig dekningsgraden i tunnelene som blir oppgitt til å være dårlig.

– Jeg får ofte ikke inn trafikkmeldinger i tunneler. Det blir helt stille, jeg får ikke inn noen ting. Jeg er veldig avhengig av radiodekning hele tida for å få med meg de viktigeste tingene, sier yrkessjåfør Arild Naustdal til NRK.

Sjef for radiodistribusjon i NRK, Petter Hox, forklarer at det er mange som installerer utstyret på feil måte.

– I herrens navn. De kan da ikke innføre et system i dette landet som er så vanskelig at bilverkstedene eller fabrikkene greier å lage utstyret godt nok. Da får heller NRK selv gå ut på veien og ettermontere utstyr, sier Geir A. Mo i en slutkommentar. .

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar