Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Norsk Lokalradioforbund samler inn og bruker personopplysninger på nettstedet lokalradio.no.

Norsk Lokalradioforbund (Org. nr. 961 128 641), ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på lokalradio.no
Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. Behandlingsgrunnlaget er normalt samtykke fra den enkelte.

HVILKE OPPLYSNINGER SAMLER VI INN OG HVORFOR?

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Våre informasjonskapsler hjelper oss til å:

* Lage en nettside som fungerer godt for deg og andre brukere
* Forbedre hastigheten og sikkerheten på nettsiden
* La deg dele i sosiale medier
* Kontinuerlig forbedre nettsiden for deg

Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre personlig, sensitiv eller identifiserende informasjon. Vi deler heller ikke data med tredjepart. Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Ehandel og påmeldingsystem
Løsningen vår for Ehandel og konferansepåmelding, WooCommerce benytter informasjonskapsler. Disse inneholder informasjon om handlekurven, endringer i handlekurven og informasjon om kjøpsprosessen slik at vi kan gi deg en bedre og enklere kjøpsprosess. Det lagres ingen personlig informasjon i disse kapslene, og de deles ikke med tredjeparter.

Publiseringsløsningen
Publiseringsplattformen vi bruker, WordPress, benytter informasjonskapsler for å lagre innstillinger for brukere som logger inn i systemet. Dersom du logger inn i WordPress settes informasjonskapsler for å huske dine innstillinger og gjenkjenne deg neste gang du besøker siden. Det lagres kun informasjon om innloggede brukere i disse kapslene, og de deles ikke med tredjeparter.

Digitale skjemaer
Skjemaene vi bruker til påmeldinger og tilbakemeldinger benytter informasjonskapsler som inneholder data du fyller ut for å gjøre brukeropplevelsen bedre. De lagres kun i den aktive sessjonen og de deles ikke med tredjeparter.

Nettstatistikk

lokalradio.no samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på lokalradio.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Brukerens IP-adresse anonymiseres og behandles på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt. Vi bruker analyseverktøyet «Count per day» på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra oss til andre aktører.

Deling av innlegg fra lokalradio.no

Når du deler innlegg, legges informasjon inn der og da hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos oss.

Nyhetsbrev

Norsk Lokalradioforbundsender ut nyhetsbrev via e-post. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i Mailchimps database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Kommentarer på lokalradio.no

De aller fleste innlegg har et kommentarfelt. Det er dessverre sånn at automatisert spam er et stort problem for nettsteder som har åpne kommentarfelt. For å få bukt med dette bruker vi en løsning fra skaperne av WordPress som heter Akismet. Akismet er et svært effektivt spam-filter, som sjekker hver eneste kommentar som går gjennom lokalradio.nos kommentarskjema.

Når man kommenterer på lokalradio.no, vil altså all informasjon som fylles ut i skjemaet også sendes til Akismets servere for en maskinell sjekk. Akismet får tilgang til din IP, kommentar, navn, e-postadresse. Hvis du vil ha innsyn i hvilke data som er lagret om deg hos Akismet, kan du ta kontakt direkte med selskapet.

lokalradio.no lagrer også din IP-adresse når du kommenterer på saker hos oss. Du kan velge å la lokalradio.no huske dine persondetaljer til neste gang du kommenterer. Denne informasjonen vil bli lagret i en cookie.

Registrering via skjemaer lokalradio.no

På nettsiden kan du i enkelte tilfeller registrere din interesse for et arrangement eller en tjeneste. Personopplysninger vi får inn i slike skjemaer blir ikke benyttet til andre formål enn å administrere registreringen.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.
Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

RETTIGHETER

Alle som henvender seg til oss, har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Norsk Lokalradioforbund  har gitt denne informasjonen i denne personvernerklæringen. De som er registrert i et av Norsk Lokalradioforbund systemer har rett på innsyn i egne opplysninger ved henvendelse. Vedkommende har også rett til å be om at data blir slettet, eller at feilaktige opplysninger blir rettet.

Kontaktinformasjon
E-post: post(@)lokalradio.no

Postadresse: Tollbodgaten 2, 4611 Kristiansand