Fra befaringen av sendere i Øvre Telemark. Foto: Mikkel Anderaa
Radioteknikk

Jobber du med sendere? Pass på at du har autorisasjon!

Nkom vil kartlegge omfanget av bedrifter som kan være autorisasjonspliktige og dette kan også gjelde personell som jobber i lokalradio.

Det er viktig at virksomheter som installerer eller vedlikeholder elektroniske kommunikasjonsnett (ekomnett) er autoriserte og kvalifiserte for arbeidet de gjør, skriver Nkom i en pressemelding.

– Vi har indikasjoner på at det er mer enn tusen bedrifter som skulle hatt autorisasjon fra Nkom som ikke har det i dag, sier seksjonssjef Camilla Broch Pedersen i Nkom.

Dette angår også tekniske personell som installerer, drifter og vedlikeholder senderpunkter for FM og DAB, får lokalradio.no opplyst hos Nkom.

For å sikre at ekomnett tilfredsstiller kravene til elektrisk sikkerhet, elektromagnetisk kompatibilitet og bruker riktige frekvenser, vil Nkom nå følge opp uautoriserte virksomheter tettere.

– Intensjonen med å ha regler for bedrifter som installerer eller vedlikeholder sammenkoblinger av ekomnett, er å sørge for at arbeidet blir utført forsvarlig og i tråd med de faglige kravene, sier Pedersen.

Hun sier videre at de det gjelder vil få et varsel med krav om å autorisere seg eller slutte med aktivitet som de ikke er autoriserte for. Nkom varsler flere tilsyn i framtiden.

Nkom oppfordrer teknisk personell i radiobransjen til å søke om autorisasjon.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar