Illustrasjon
Radioteknikk

Telenor endrer prisene for telelosji

Det blir endringer i hva lokalradio må betale for å plassere sendere og antenner i Telenors installasjoner. Prisene kan gå både opp og ned. 

Fra og med 1. januar 2020 blir prisene på telelosji rebalansert ved å fjerne rabattavtalen og samtidig blir alle abonnementspriser på innplassering av utstyr og antenner samt kraftforsyning redusert med 16,1%.

I tillegg vil abonnement på kraftforsyning 48 VDC og 230 VAC blir redusert med ytterligere 11,97 % som en følge av endring av KPI for elektrisitet det siste året.

Samtidig er alle avtaler overført til Telenor Infra, som er en nasjonal tilbyder av passiv infrastruktur for telekommunikasjon.

Telenor Infra AS er etablert fra 1. januar 2020. Dette selskapet har fått ansvar for alle lokasjoner, master og tårn (passiv infrastruktur) i Telenor, samt kunder og operatørers innplassering av utstyr og antenner (fixed, kringkasting og mobil) for det norske markedet.

Telenor tilbyr operatører som ønsker innplassering av utstyr i Telenors tekniske bygg, master eller tårn. Det gir operatøren tilgang til en landsdekkende infrastruktur, sikker plassering av eget utstyr samt en sikker kraftleveranse, skriver Telenor om tjenesten.

Telelosji produktet består av fem produktmoduler:

  • Plass til utstyr
  • Plass til antenne
  • Terminering
  • Kraftforsyning
  • Ekstern Framføringsvei

 

Dette skriver Telenor Infra AS om seg selv:

vil bygge, vedlikeholde, drifte, sanere passiv infrastruktur, samt selge telelosjiprodukter. Vi har samordnet miljøene omkring passiv infrastruktur i Telenor Norge, Norkring og Telenor Eiendom til ett selskap, 100% eid av Telenor. Hovedfokus forventes fortsatt å være regulerte kunder.

Avtaleforholdet kundene har på Telelosji blir overført fra henholdsvis Telenor Norge og Norkring til Telenor Infra. Vilkår knyttet til Telelosji videreføres med ett unntak – leie av plass i rør til bruk for fiber/kabel infrastruktur vil fortsatt håndteres av Telenor Norge.

Eksisterende systemer og prosesser for henvendelser, forespørsler og bestillinger til henholdsvis Telenor Norge og tidligere Norkring (tilbud, bestilling, oppfølging), skal fortsatt foretas i to løp som tidligere også etter 1. januar 2020 og inntil videre.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar