Prix Radio

Prix Radio er en årlig prisutdeling og bransjefest for alle som jobber i og med radio i Norge. Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt.

Prisene blir utdelt under Radiodager. Det deles nå ut 21 priser i forskjellige kategorier. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, P4-gruppen, Norsk Lokalradioforbund (NLR) og Norsk Rikskringkasting.

PÅMELDING OG NOMINASJONER AV BIDRAG
Påmeldte bidrag til Prix Radio skal være kringkastet eller publisert som podkast første gang senest 31. mars samme år som konferansen avvikles og maksimalt 12 måneder tilbake i tid. Foreningen Radiodagers medlemmer kan melde på bidrag i alle kategorier etter fastsatte kvoter:

Bauer Media – 3 påmeldinger pr. kategori
P4-gruppen – 3 påmeldinger pr. kategori
NLR – 3 påmeldinger pr. kategori
NRK – 4 påmeldinger pr. kategori

De fire medlemmene er selv ansvarlige for egne prosedyrer for utvelgelse og nominasjon. Påmeldte bidrag skal bestå av en lydfil i mp3-format, bilde(r) av sentral(e) bidragsyter(e) og en tekst som beskriver bidraget og hvordan det oppfyller kriteriene i den aktuelle kategorien.

JURYERING AV BIDRAG FRA LOKALRADIO
Hver radiostasjon kan melde på ett bidrag i hver av kategoriene. Etter at registreringen av bidrag er stengt vil tre juryer bestående av til sammen 12 personer fra hele spekteret av lokalradiobransjen bedømme bidragene. De vil så sende tre bidrag i hver kategori videre til hovedjuryen i Prix Radio. Hovedjuryen vil så plukke ut fem nominerte, som så går videre til deljuryene, hvor det sitter representanter fra Lokalradio, NRK, P4 og Radio Norge. Disse plukker så ut en vinner som offentliggjøres på PRIX Radio-showet i september.